projectes <<

/// Residència i centre de dia a Es Castell, Menorca.

Autors: Carles Marquès Barceló + Maria Camprodón Rosanas + Antoni Ferrari Gual, arquitectes.
Promotor: Govern de les Illes Balears. Consorci de Recursos Sociosanitaris
Concurs d’idees, 2021.

El concurs d’idees, convocat pel Govern de les Illes Balears, cerca rehabilitar un antic quarter militar a Es Castell. Es tracta d’un edifici molt rígid i tancat en si mateix que pensem ha de transformar-se en un lloc fluid, obert i agradable per a persones amb diferents graus de dependència. Volem posar-mos en la pell dels majors que hi hauran de viure i fer compatibles les necessitats funcionals sanitàries i hospitalàries amb actes quotidians tan importants com prendre el sol, la fresca, gaudir de vistes llunyanes i trobar-se amb familiars i amics.

Es fa una proposta de rehabilitació on l’arquitectura va resolent l’entrada de sol i de llum per la façana i jardins posteriors, mantenint la imatge original del conjunt de la plaça de l’esplanada de Es Castell. L’obertura de la façana permet crear espais a exteriors a nivell de totes les plantes. Les persones amb mobilitat reduïda sempre tenen un lloc on sortir a prop de la seva habitació.

Es proposa una rehabilitació energètica millorant el comportament de la pell existent i aprofitant l’aire fresc que es produeix als soterranis, i a la vegada maximitzant els guanys de llum i sol a Sud Est.

+info

>>concurs habitatges incasol

>>concurs Raixa

arquitectura mallorca