projectes <<

/// Casa de fusta CLT a Marratxí, Mallorca

En col·laboració amb Enric Feliu, arquitecte. 2020.
Enginyeria d'estructures i construcció CLT: Egoin
En construcció.

Ens agrada explicar aquest projecte no com una casa amb jardí si no més bé com un jardí on hi feim un pavelló de fusta per viure-hi.

Es desenvolupa de forma tranquil·la en dos volums entre la futura vegetació, deixant la façana Sud-Est més oberta a un espai exterior que es cobreix amb un parral. Les parres verges donaran ombra a l’estiu, i deixaran passar el sol dins la casa durant els mesos freds. A ponent aquesta funció la faran els lledoners.

L’interior aprofita la pendent de la coberta per guanyar espai, deixar entrar la llum i veure el cel.

El programa funcional es resol de forma senzilla i contínua, amb dos dormitoris que en el futur podrien ser tres. La sensació interior resultant de l’alçada dels sostres i les obertures cap a l’exterior, és de que la casa és molt més gran que els poc més de cent metres quadrats que fa.

L’estructura amb panell de fusta contralaminada (CLT) i fusta encolada vista qualifiquen la materialitat i aporten un aïllament tèrmic immillorable. Tota la construcció de fonaments cap a dalt és lleugera i en sec, amb materials reciclables i de poc impacte ambiental. El CLT és aïllant i evita qualsevol pont tèrmic. La ventilació es fa amb un recuperador de calor, que optimitza la climatització i permet refredar durant les nits d’estiu sense consumir energia.

+info:

>>Casa de fusta CLT al Port de Pollença

>>Construir amb clt

Casa CLT MallorcaCASA CLT MALLORCA