projectes <<

/// Casa a Cala Santanyí, Mallorca

Autor: Carles Marquès Barceló, arquitecte.
Promotor: Particular.
Any 2019

L’arquitectura d’aquesta casa i estudi a un racó de la costa de Santanyí, Mallorca es desenvolupa a partir d’una planta baixa, que estava únicament ocupada per un bosc de pilars de formigó i una bugaderia. Per altra banda, es trobava totalment desconnectada de l’entorn immediat, una garriga de costa formada per pins i ullastres. Vàrem proposar-mos que una dels objectius prioritaris era donar continuïtat a l’interior cap a l’exterior i poder gaudir de la garriga.

Aprofitant l’escala exterior d’accés, que comunica amb el carrer i la planta superior, establirem un recorregut des de la banda més pública a la més íntima de la casa. D’aquesta manera, les vistes queden ocultes i no apareixen si no per sorpresa al entrar a la sala.

L’ampliació funciona com una casa independent per allotjar una nova generació familiar, mare, pare i dos infants. A demés serveix com a estudi professional permanent. Aquesta circumstancia va fer que després de moltes proves i converses, acabéssim modificant l’ordre i disposició convencional dels usos.

En un nivell inferior hi ha la cuina menjador que gaudeix de vistes panoràmiques sobre la costa, igual que el dormitori principal. La cuina, lloc de treball domèstic, està molt unida a l’estudi, on es desenvolupa el treball professional diari . D’aquesta manera es fa molt fàcil dibuixar mentre bullen les llenties i es poden gaudir les vistes llunyanes.

Les grans vidrieres que donen a la mar, s’obren ampliant la casa mitjançant un terrat de fusta. Unes plataformes escalonades van baixant fins a desaparèixer retallades per les roques i talussos del pinar, que acaba la mar.

La llum entra per tots els racons, i va canviant segons l’hora del dia, filtrada pels pins. Els materials son propers, neutres i sobris, cercant una atmosfera atemporal que no vol entendre de modes ni acaparar l’atenció.

.

+info:

>>projectes

>>IG

Casa arquitecto costa mallorcaCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecteCasa arquitecto costa mallorcaCasa arquitecto costa mallorcaCasa arquitecto costa mallorcaCasa arquitecto costa mallorcaCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecteCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecteCasa arquitecto costa mallorcaCasa arquitecto costa mallorcaCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecteCasa arquitecto costa mallorcaCasa arquitecto costa mallorcaCasa arquitecto costa mallorcaCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecteCasa arquitecto costa mallorcaCasa arquitecto costa mallorcaCasa arquitecto costa mallorcaCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecteCasa arquitecto costa mallorcaCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecteCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecteCasa arquitecto costa mallorcaCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecteCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecteCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecteCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecteCasa a Cala Santanyí Mallorca arquitecte