projectes <<

/// Casa en sòl rústic a LLubí, Mallorca.

Carles Marquès Barceló i Toni Ferrari Gual, arquitectes. En procés 2022.

Aquest projecte de casa en sòl rústic començà imaginant amb els clients com seria l’entorn immediat de la casa, on hi haurà hort, on vinya, on quedarà garriga o les files de fruiters.

Cercant les millors vistes i la millor orientació, i aprofitant el desnivell, trobàrem el lloc on l’habitatge pot fer de frontissa entre un món on recuperar garriga i alzinar, i un altre món més domesticat de petits conreus d’autoconsum. Ho fa creant una sala que és com un porxo central, obert a dues orientacions. A Sud Est més salvatge, a Nord Oest, un entorn protegit i elevat amb terrats, umbracles i piscina, obert cap a la vista de la Serra de Tramuntana i la Vila de Llubí.

La construcció serà amb materials locals i propers, marès,calç, fusta, intentant no allunyar-mos massa de l’arquitectura tradicional de Mallorca, on les cases de pedra, terra i fusta que s’esbucaven acabaven reintegrades al lloc.

S’integraran sistemes que donin el màxim confort aconseguint una autonomia energètica total i un consum gairebé nul.

.

.

+Projectes

arquitectura-casa-mallorca-passivhaus-sostenible-microestudi-perspectivaarquitectura-casa-mallorca-passivhaus-sostenible-microestudi-planoarquitectura-casa-mallorca-passivhaus-sostenible-microestudi-planoarquitectura-casa-mallorca-passivhaus-sostenible-microestudi-seccionarquitectura-casa-mallorca-passivhaus-sostenible-microestudi-seccionarquitectura-casa-mallorca-passivhaus-sostenible-microestudi-fachadaarquitectura-casa-mallorca-passivhaus-sostenible-microestudi-fachada