projectes <<

/// Casa en sòl rústic a LLubí, Mallorca.

Carles Marquès Barceló i Toni Ferrari Gual, arquitectes.
Colaboradors: Jaume Ramis Mestre, arquitecte.
En procés 2022 2023.

Aquest projecte de casa en sòl rústic començà imaginant amb els clients com seria l’entorn immediat de la casa, on hi haurà hort, on vinya, on quedarà garriga o les files de fruiters.

Cercant les millors vistes i la millor orientació, i aprofitant el desnivell, trobàrem el lloc on l’habitatge pot fer de frontissa entre un món on recuperar garriga i alzinar, i un altre món més domesticat de petits conreus d’autoconsum. Ho fa creant una sala que és com un porxo central, obert a dues orientacions. A Sud Est més salvatge, a Nord Oest, un entorn protegit i elevat amb terrats, umbracles i piscina, obert cap a la vista de la Serra de Tramuntana i la Vila de Llubí. Maclat amb aquest espai principal apareix la cuina, que juntament amb un rebost, bugaderia i bany de servei, es connecta amb el volum del garatge i acaba de configurar l’àrea de serveis. La disposició en forma de braç ajuda a tancar i protegir la piscina i els terrats. Els dormitoris es reparteixen en dues plantes a la part més íntima i tranquil·la de la casa. El dormitori principal, situat a la segona planta, te un petit porxo des del que gaudir de les millors vistes llunyanes.

La construcció serà amb materials locals i propers, marès,calç, fusta, intentant no allunyar-mos massa de l’arquitectura tradicional de Mallorca, on les cases de pedra, terra i fusta que s’esbucaven acabaven reintegrades al lloc.

S’incorporaran sistemes que donin el màxim confort aconseguint una autonomia energètica total i un consum gairebé nul.

.

.

+Projectes

Projecte d'arquitecte de casa tradicional cional ecologica moderna ecologica en sol rustic a Llubi mallorcaProyecto de arquitectura de casa en suelo rústico en Llubí, Mallorca, integrada paisajísticamente y con criterios de vivienda pasivaProyecto de arquitectura de casa en suelo rústico en Llubí, Mallorca, integrada paisajísticamente y con criterios de vivienda pasivaProyecto de arquitectura de casa en suelo rústico en Llubí, Mallorca, integrada paisajísticamente y con criterios de vivienda pasivaProyecto de arquitectura de casa en suelo rústico en Llubí, Mallorca, integrada paisajísticamente y con criterios de vivienda pasivaarquitectura-casa-mallorca-passivhaus-sostenible-microestudi-fachadaProyecto de arquitectura de casa en suelo rústico en Llubí, Mallorca, integrada paisajísticamente y con criterios de vivienda pasiva